Nyomtatás

A Rózsaliget Bölcsőde az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézményének szervezeti egységeként működik Újpesten a Rózsaliget köz 3 szám alatt, Újpest Központtól néhány perc sétára, zöld övezetben. Bölcsődének nyitva tartása: 6.30-tól, 17.30-ig.

A bölcsőde típusterv alapján 1984-ben létesült lakótelepi bölcsőde. Jelenleg 104 férőhellyel üzemel. Csendes, nyugodt zöld övezetben található Újpest központjától pár perc sétára. Tömegközlekedési eszközökkel és autóval is könnyen megközelíthető. Négy egységgel, nyolc csoportszobával, melyek fantázia nevet kaptak (Micimackó, Halacska, Katica, Pillangó). Gondozási egységenként 4 kisgyermeknevelő és 1 bölcsődei dajka neveli, gondozza a gyermekeket. A bölcsődében H.A.C.C.P. előírásoknak megfelelő, befejező konyha, valamint mosoda is üzemel. Gyermekeknek négyszeri étkezését a koruknak megfelelő korszerű élelmezéssel biztosítjuk. Egyéni igényeket figyelembe veszünk. Orvosi szakvélemény vagy nemzetiségi-etnikai hovatartozás esetében speciális, egyéni, diétás élelmezésre is van lehetőségünk.

rozsaliget_01.jpg rozsaliget_02.jpg rozsaliget_03.jpg

rozsaliget_04.jpg rozsaliget_05.jpg rozsaliget_06.jpg

rozsaliget_07.jpg rozsaliget_08.jpg rozsaliget_09.jpg

rozsaliget_10.jpg rozsaliget_11.jpg rozsaliget_12.jpg

rozsaliget_13.jpg rozsaliget_14.jpg

Az épületben kialakításra került torna szoba és sószoba, melyet a napirendbe illesztve használhatnak a gyermekek. Terasza ponyvával ellátott, így a gyermekek levegőn való altatása minden évszakban megvalósítható. Kertje füves, fás, minden egységnek különálló homokozója és pancsolója van. Az elmúlt 25 év alatt folyamatosan magas feltöltöttséggel és kihasználtsággal üzemel. Épületének műszaki állapota megfelelő. A bölcsőde nevelői közössége több évtizedes értékeire alapozva hagyományait építi, folyamatos szakmai megújulással.  Tevékenységük legfontosabb célja az együttműködő, harmonikus kapcsolat kialakítása a családokkal, annak érdekében, hogy egymást segítve, a bölcsődei kisgyermekellátást tudják megvalósítani.