Loading color scheme

Munkásotthon bölcsőde

BEMUTATKOZÁS

Bölcsődénk Újpest városközpontjának közelében helyezkedik el, tömegközlekedéssel és személygépkocsival egyaránt jól megközelíthető.
Nagy örömünkre szolgál, hogy 2010 szeptemberében új gondozási egységgel, vagyis két csoportszobával bővült a bölcsőde, így intézményünk jelenleg 104 férőhellyel rendelkezik. A gyermekek ellátása 4 gondozási egységen belül, csoportszobában történik. Gondozási egységeink a Süni, Delfin, Katica és Pillangó elnevezéseket kapták.
Csoportszobánként 12-14 gyermek életkorának, fejlettségi szintjének megfelelő gondozását, nevelését 2 szakképzett  kisgyermeknevelő biztosítja, és gondozási egységenként 1 technikai dolgozó segíti  munkájuk folyamatosságát.

CÉLUNK

A szülő, a család elsődleges szerepe mellett igyekszünk segíteni a gyermek harmonikus értelmi, érzelmi fejlődését. A gyermekek alaptevékenysége a játék, mely által tapasztalatokat, új ismereteket szerezz. Ehhez igyekszünk biztosítani a feltételeket, az inger gazdag környezetet. A bölcsődei gondozás-nevelés minden fázisában figyelembe vesszük a gyermeket, mint önálló egyéniséget, nemzetiségi, etnikai hovatartozásának tiszteletben tartásával, fejlődési szintjének figyelembevételével.

MINDENNAPJAINK, ÜNNEPNAPJAINK

Intézményünk 6.30-17.30-ig tart nyitva. Mindennapjaink során a gyermekek legfontosabb tevékenysége a szabad játék, mely biztosítja a tapasztaláson át történő tanulást.
A csoportszobákban állandó jelleggel megtalálható konstruáló játékok, mozgásfejlesztő eszközök, utánzó-ill. szerepjáték kellékei mellett igyekszünk a tevékenységeket színesíteni. Ennek érdekében biztosítjuk az alkotás kellékeit: ceruzát, zsírkrétát, só-liszt vagy főzött gyurmát, színes papírokat, ujjfestéket. Az udvari tevékenységek a mozgásfejlesztő eszközök felkínálása mellett kiegészülnek a homokozás, pancsolás lehetőségével.
Amennyiben az időjárás nem engedi az udvaron való tartozkodást, akkor a tornaszobában mozoghatnak a gyerekek aktívan, önfeledten.
Nevelési programunk az évszaknak, ünnepeknek megfelelő ismeretszerzést kínálja. Ilyenek például az aktuális énekek, mondókák állandó jelenléte, a különböző eseményekhez kapcsolódó  alkotások elkészítésének lehetősége. Az adventi időszakban maradandó élmény a gyermekek számára a Szüleikkel együtt történő mézeskalács sütés valamennyi fázisa, valamint az adventi és  Luca-napivásár. A  Mikulás érkezését, a farsangot és húsvétot a gyermekekkel és szüleikkel ünnepeljük, valamint a Gyermeknapra és Nyárbúcsúztatóra is sok szeretettel várjuk.

PROGRAMJAINK

•    Mikulás várás
•    Adventi, Luca napi vásár
•    Csecsemőszínház
•    Húsvét
•    Föld napja
•    Anyák, Apák napja
•    Gyermeknap
•    Nyárbúcsúztató

ÉTKEZÉS

Bölcsődénkben helyben történik a főzés, a gyermekek legoptimálisabb fejlődését biztosító korszerű táplálkozási alapelveknek megfelelően. Az étlapot dietetikus és az élelmezésvezető állítja össze. Szakorvosi vélemény ellenében diétás étkezést is biztosítunk a H.A.C.C.P előírásnak megfelelően.

SÓSZOBA

Alapítványi beruházás keretében valósult meg, 2010-ben.Miben segíthet a só szoba? Szabad, tiszta, mély lélegzés elérésében az immunrendszer erősítésben nátha influenza megelőzésére, betegségek utáni regenerálódásban,légúti megbetegedéseknél pl. asztma, hörghurut, krupp, tüdőtágulat,felsőlégutak akut megbetegedése. Bőrbetegségek kezelésénél, mint kiegészítő terápia pl. ekcéma, neurodermitisz, pikkelysömör nyugtatóan hat a vegetatív idegrendszerre, ezáltal segít az alvászavar és a koncentrációs zavarok megszüntetésében a stressz oldásában és a hiperaktivitás jeleinek mérséklésében Kialakításával elsősorban védjük gyermekeink egészségét.

Bölcsődénkben szeretettel várjuk Önöket és Gyermekeiket!

Mondd, mi sosem lehetünk egyidősek?
Akkor se, ha nagyon akarjuk?
Akkor se, ha én mindennap
növök egy picit,
és te már nem nősz tovább?
Akkor se, ha holnap én ülök melléd,
én mesélek,
én fogom a kezed?
Nem hiszem!
Egyszer, egyetlenegy percig
biztosan egyidősek lehetünk.
Ágai Ágnes/

Bejelentkezés személyes ügyfélfogadásra

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Budapest IV. ker. 9.sz. Bölcsőde
e-mail cím: munkasotthonbolcsode@ujpestibolcsik.hu
Részlegvezető: Orbánné Szombathelyi Ildikó
Cím: 1043 Bp. Munkásotthon u. 47.
Tel./Fax.: 369-5763