Szeretnénk egy kis betekintést adni a Pozsonyi bölcsőde vidám mindennapjaiba.

Bölcsőde Újpest külső részén, lakótelepi házak által körülvett, szép zöld környezetben található a Berda József utca és a Pozsonyi út találkozásánál. Könnyen megközelíthető a 14-es villamossal és a 30-as autóbusszal.
Az 1971-ben épült családias hangulatú bölcsőde 72 férőhellyel, 3 nevelési egységgel, azaz 6 csoportszobával működik.

Miért szeretnek idejárni a gyerekek? Mert itt mindig történik valami érdekes…

A csoportszobák világosak, a berendezés, a korosztálynak megfelelő játékkészlet kínálata szolgálja játszás, tanulás folyamatát. Színesebbnél színesebb játékok, kialakított játszósarkok változatos, zavartalan szabad játék játéktevékenységre ösztönzik a gyermekeket, miközben örömöt nyújtanak számukra, „tanítják” is őket a világ megismerésére.
A gyermekek a játékban, az alkotótevékenységben, az éneklésben önkéntes érdeklődésük alapján vesznek részt. Minden tevékenységet úgy alakítunk, hogy a gyermek legyen a főszereplő, minden feladatunkat köré csoportosítjuk.

Alkotó tábláink a gyermekek keze munkáit dicsérik!  A vizuális nevelés során az alkotás kötetlen, önkéntes, ám érdeklődés pontjába kerülő tevékenységek, ami nagyban segítik gyermekek finommotorikai fejlődését.

A szabadban való tartózkodás változatos szabad mozgásra ad lehetőséget. A bölcsőde udvarán, a „zöld övezetben” mozgásigényüket tudják kielégíteni a vidám szaladgálással és a mozgásfejlesztő eszközökkel. Bicikli, talicska, labda s megannyi játékeszköz gondoskodik a mozgásigényük kielégítésére. Telepített játékaink is igen közkedveltek! Ősszel a leveleket gyűjtögetve, télen a hóban szánkózva, tavasztól a homokozóban lapátolva, nyáron a meleg fűben mezítláb lépkedve és a pancsolóban hűsölve színesedik a levegőzés alatti idő.

Az izgalmas, kimerítő délelőtti játékot követően a friss levegőn, tiszta időben udvari ágyukban aludhatnak a gyerekek, ám rossz idő esetén, a szobában is hamar álomba szenderülnek.

A sószoba az őszi-téli időszakban különösen jótékony hatású, és egy újabb lehetőséget teremt élmények szerzéséhez, hiszen a sóhomokozóban ugyanúgy játszhatnak a kicsik, mint a tavaszi-nyári időben az udvari homokozóban.

A helyes szokások kialakítása a mindennapok része, így állandó napirendet alakítanak ki a kisgyermeknevelők, melyben elegendő időt biztosítanak a kicsik önállósági törekvéseinek segítésére az étkezések, öltözések, tisztálkodási műveletek során. A gyermekek gondozási műveletekben való aktív, önkéntes részvétele az önállósodási törekvéseket támogatja.

A napirend biztonságot, átláthatóságot eredményez, az egymást követő események állandó ismétlődése, biztonságérzetet ad a gyermekeknek, tudják, megtanulják, hogy mikor, mi fog következni.

A gyermekek egészséges fejlődését nemcsak a nyugodt, zavartalan pihenés, hanem a korszerű és egészséges táplálkozás is támogatja, amelyet a napi négyszeri étkezés során a dietetikus által összeállított, változatos étrend biztosít.  A korosztálynak megfelelő tápértékű és minőségű ételek nagy odafigyeléssel készülnek el a bölcsőde konyháján.

Szakmailag jól felkészült, elfogadó, empátiás képességekkel rendelkező kisgyermeknevelők gondoskodnak a kisgyermekek érzelmi, értelmi és szociális fejlődéséről.  

Törekszünk arra, hogy a bölcsőde nyitott és rugalmas maradjon a családok számára. Bölcsődei életünket úgy szervezzük, hogy a szülők és kisgyermeknevelők között őszinte, bizalmi, partneri kapcsolat alakuljon ki, együttműködés jellemezze. A közös együttműködést segíti a családlátogatás, a szülővel történő fokozatos beszoktatás, a szülőcsoportos és egyéni beszélgetések, valamint a nyílt napok rendezése.

A hagyományok megőrzése és átadása, a régi népszokások felelevenítése fontos számunkra. Bölcsőde hagyományai közé tartozik a farsang, az anyák napja, apák napja, a gyermeknap, a télapó, a karácsony megünneplése, az óvodába menő gyermekek búcsúztatása. A szülőkkel közös programokat szervezünk: karácsony előtt mézeskalácsot sütünk; anyák napja alkalmából az anyukákat, apák napja alkalmából az apukákat köszöntjük fel énekekkel, ajándékokkal. A gyereknap szintén egy újabb lehetőség a családi együttlétre, ahol az önfeledt együttjátszást a kisgyermeknevelők segítik ötleteikkel, programjaikkal. Énekekkel, mondókákkal hangolódunk az ünnepekre: Mikulást várva, továbbá karácsonyra, farsangra, húsvétra készülve.

A jeles alkalmak egész évben lehetőséget nyújtanak a különlegesebb együttlétekre, így például a gyermekek születésnapjának megünneplése is mindennapjaink része.

Fontosnak tartjuk, hogy a magas színvonalon végzett szakmai munka, derűs, nyugodt, családias légkör megteremtése eredményeként a bölcsődei ellátás során a gyermekek és a szülők is elégedettek legyenek, hogy gyermekeink jól érezzék magukat, míg szüleik munkahelyükön dolgoznak.

Időpont foglalás

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
Dátum : 2022. Május 3., kedd
5
6
7
8
9
10
11
Dátum : 2022. Május 11., szerda
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Központi elérhetőségeink

Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye Bölcsődék Központja:

  • 1041. Budapest, Lőrinc utca 35-37.
  • +36-1-380-4488
  • ujpestibolcsodek@ujpestibolcsik.hu
  • www.ujpestibolcsik.hu
  • Intézményvezető: Kocsis Ildikó Edit

A félfogadás rendje szerda 9-16 óra között

Figyelem!

A honlapunkon megjelenő képeket a szülők írásos hozzájárulásával tesszük közzé!

Scroll to top