Loading color scheme

Bekukucskálás a Leiningen bölcsibe

„Mi lehet annál jobb, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?”
(Katharine Graham)

LEININGEN BÖLCSŐDE

Bölcsődénk kertes családi házak által körülhatárolt, jó levegőjű környezetben helyezkedik el, iskola és óvoda szomszédságában. 68 férőhellyel rendelkezik, melyben 3 gondozási egységen belül 6 szobában történik a gondozás-nevelés. A gyermekek nevelését szakképzett kisgyermeknevelők végzik a Bölcsődei–Nevelés gondozás Országos alapprogramja szerint. A nevelés, gondozás eszközei szakmailag tudatosan tervezettek, pedagógiailag célszerűen kialakítottak, megfelelnek a mai, modern kisgyermeknevelés elvárásainak. Csoportszobáink 12-12 fő befogadására alkalmasak. Esztétikusan berendezettek, játékkészleteink felszereltsége igazodik a gyermekek életkorához. Minden egység közvetlenül kapcsolódik fürdőszobához, és teraszhoz.
 
2015-ben az épületben energetikai felújítás alkalmával új nyílászárókat kaptunk és a külső szigetelés is megtörtént.  

Munkánk során figyelembe vesszük az egyéni igényeket, mellyel hozzájárulunk az egyéni bánásmód kialakításához. Törekszünk a magas színvonalú gyermekellátás minőségére és fontosnak tartjuk a szülők visszajelzéseit munkánkkal kapcsolatban. Figyelembe vesszük a család igényeit, hagyományaikat, szokásaikat, kéréseiket.
 A gyerekek aktivitását, önállósági törekvéseit a napirendjük keretein belül elegendő idő megadásával, ösztönzéssel, segítséggel, odafigyeléssel támogatjuk. Törekszünk homogén csoportok kialakítására, figyelembe vesszük a gyermekek életkorát, fejlettségét, létszámát. A gondozással és a neveléssel, a helyes szokások kialakításával a gyermekek egészséges testi fejlődését segítjük. Feltételeink adottak ahhoz is, hogy minden évszakban megvalósíthassuk a levegőn való altatást.

Mindennapjaik fő tevékenysége a szabad játék. A gyermekek játékon keresztül ismerkednek az őt körülvevő világgal, tapasztalatokat gyűjtenek „tanulnak”. Játéktevékenységeiket igyekszünk minél színesebbé tenni.Tágas kertünkben mozgásos játékok, mobil kerti bútorok, pancsoló medencék, homokozók biztosítják a felszabadult játékot.

Saját főzőkonyhával rendelkezünk, a nyersanyagot a Központi előkészítő konyháról szállítják naponta. Étrendünk változatos, idényszerű.
 Lehetőséget biztosítunk diétát igénylő gyermekek ellátására is./Pl.: tej-tojás érzékeny, fruktóz érzékeny/ a normál valamint a diétás étrendet dietetikus kollégák állítják össze.

Célunk a jó család-bölcsőde kapcsolat kialakítása. Családlátogatás, szülőcsoportos beszélgetések alkalmával valamint különféle közös családi programok szervezésével lehetőség adódik ennek szélesítésére.  

Gyermeknapjaink jó hangulatban telnek melyre a tűzoltóság, rendőrség is biztosít autót a gyermekek nagy örömére. Kisgyermeknevelőink még változatosabb kreatív lehetőségeket nyújtanak ezeken a rendezvényeken.  

Intézményünk nyitott minden érdeklődő szülő és gyermeke számára, aki szeretne bölcsődénk életébe betekinteni.

Szeretettel várjuk Önöket!

Bejelentkezés személyes ügyfélfogadásra

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
29