A COVID-19 JÁRVÁNY TERJEDÉSÉNEK MEGFÉKEZÉSE ÉRDEKÉBEN AZ ÚJPESTI ÖNKORMÁNYZATI BÖLCSŐDÉKBEN A HÁZIRENDET AZ ALÁBBI KIEGÉSZÍTÉSEKKEL KELL BETARTANI.

 1. A gyermekeket reggel 6.30 és 8 óra között fogadjuk, a hazaadás 15.15-17.15-ig történik. Az érkezés és távozás időpontját szervezzék rendszerben és erről tájékoztassák a bölcsődevezetőjét és a kisgyermeknevelőt, azért, hogy a gyermekek biztonságos fogadását és hazaadását megszervezhessük. Ettől eltérő időpontban csak nagyon indokolt és előre egyeztetett esetben kerülhet sor.
 2. Átmenetileg más időpontban nem fogadunk gyermekeket annak érdekében, hogy a gyermekek érkezése és a hazaadása után a helyiségek fertőtlenítését a kollégáink maradéktalanul végezhessék. A járványügyi intézkedések miatt számítani kell arra, hogy a gyermekek átadása hosszabb időt vesz igénybe.
 3. A bölcsőde területén a maszk használata kötelező. Amennyiben nem áll rendelkezésükre, a bejáratnál elhelyezett maszkot kell használni, amit az intézmény elhagyáskor az erre a célra rendszeresített badellába kell bedobni.
 4. Kérjük, hogy a babakocsi használatát mellőzzék. Amennyiben nélkülözhetetlen a használata csak tisztán, fertőtlenítve hozhatják be a kocsitároló helységekbe.
 5. Érkezéskor minden esetben, a kihelyezett tájékoztató szerint, mossanak kezet, (a helyes kézmosás szabályait betartva) vagy a kihelyezett szórófejes folyadékkal fertőtlenítsék a kezüket!
 6. A cipők fertőtlenítésére a bejáratnál elhelyezett fertőtlenítő lábtörlőt vagy az előtérben elhelyezett lábzsákot kell használni, ezt a távozáskor az erre a célra rendszeresített badellába helyezzenek el.
 7. A gyermeket csak egy felnőtt kísérheti, az átadóban legfeljebb 2 felnőtt és két gyermek tartózkodhat. Amennyiben az átadó mérete lehetővé teszi, maximum 4 gyermek és 4 felnőtt tartózkodhat bent a 1,5m-es védőtávolság megtartás érdekében.
 8. A gyermekeket, az otthonról hozott váltóruhában, átöltöztetve adják át a kisgyermeknevelőnek az átadóban vagy a csoportszoba ajtajában. A szülő a csoportba nem léphet.
 9. Kérjük, hogy gyermekük számára 3 napra elegendő mennyiségű bölcsődei váltóruhát biztosítsanak és azt, a gyermekük öltözőszekrényében helyezzék el, pótlásáról naponta gondoskodjanak.
 10. A gyermek egy kedvenc tárgyát mindennap, tisztán, fertőtlenítve hozhatja be a csoportba.
 11. Az érkezéskor, érintésmentes hőmérővel ellenőrzik a gyermek hőmérsékletet. 37 0C testhőmérséklet felett a gyermek nem vehető át. Ebben az esetben, a gyógyulás után, a jelenleg érvényes jogszabályok alapján, csak orvosi igazolással fogadjuk.
 12. Minden héten, az első igénybevételi napon a szülő Egészségügyi nyilatkozatot tölt ki, amit a kisgyermeknevelő vagy a bölcsődevezető vesz át.
 13. A térítési díj megfizetése online formában történik, csak rendkívüli esetekben van lehetőség készpénzes fizetésre.
 14. Családi és nyílt napokat nem szervezünk.
 15. A beszoktatást a járványügyi helyzet figyelembevételével, szülő jelenlétében tervezzük. A szülő számára váltóruha, vagy védőruha és váltócipő használatával.
 16. Szülői értekezletek kiscsoportokban, egységenként vagy szobánként (a helyi adottságok figyelembe vételével) történik.
 17. A rövid, szóbeli információcserére mindennap lehetőség van, de a kapcsolattartás egyéb formáit is alkalmazzuk (email, Messenger, zárt csoport)

A Házirend betartását köszönjük.

Időpont foglalás

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
Dátum : 2022. Május 3., kedd
5
6
7
8
9
10
11
Dátum : 2022. Május 11., szerda
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Központi elérhetőségeink

Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye Bölcsődék Központja:

 • 1041. Budapest, Lőrinc utca 35-37.
 • +36-1-380-4488
 • ujpestibolcsodek@ujpestibolcsik.hu
 • www.ujpestibolcsik.hu
 • Intézményvezető: Kocsis Ildikó Edit

A félfogadás rendje szerda 9-16 óra között

Figyelem!

A honlapunkon megjelenő képeket a szülők írásos hozzájárulásával tesszük közzé!

Scroll to top