Úgy elszaladt az az idő amit együtt tölthettünk, és Ti úgy megnőttetek, annyira sokat fejlődtetek, hogy már óvodások lettetek!

Kívánunk csodás ovis éveket!

 

Bölcsődénk Újpest külső részén, lakótelepi házak által körülvett részen található a Berda József utca és a Pozsonyi út  találkozásánál. Könnyen megközelíthető a 14-es villamossal és a 30-as autóbusszal.

Az 1971-ben épült bölcsőde még magán viseli az első bölcsődék jellegzetességeit, de a folyamatos felújításoknak köszönhetően (csoportszobák felújítása, ablakcsere, árnyékoló rendszer kiépítése) biztosított a korszerű gyermekellátás.

A 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátása 72 férőhelyen biztosított 3 gondozási egység működésével (gondozási egységenként két csoportszobával), amikhez gyermeköltöző és fürdőszoba kapcsolódik. Az egységekhez tartozó befüvesített, térkövekkel lerakott nagy játszóudvar biztosítja a szabad levegőn való tartózkodást, az önfeledt játékot a beépített és mobil játékokkal, homokozókkal és a pancsolásra lehetőséget adó medencékkel.

A csoportszobák világosak, esztétikus berendezésűek. A rendelkezésre álló gyermekbarát játékok, kialakított játszósarkok változatos játéktevékenységre ösztönzik a gyermekeket.

A gyermekek a játékban, az alkotótevékenységben, az éneklésben önkéntes érdeklődésük alapján vesznek részt. Minden tevékenységet úgy alakítunk, hogy a gyermek legyen a főszereplő, minden feladatunkat köré csoportosítjuk.

A csoportszobákhoz kapcsolódó fürdőszoba a gondozás színtere, melynek berendezése, felszereltsége a gyermekek méretéhez és fejlettségéhez igazodik. A gyermekek gondozási műveletekben való aktív, önkéntes részvétele az önállósodási törekvéseket támogatja.

Intézményünkben szakmailag jól felkészült, empátiás képességekkel rendelkező kisgyermeknevelők gondoskodnak a kisgyermekek érzelmi, értelmi és szociális fejlődéséről. A kisgyermeknevelők szakmai munkáját segíti a bölcsődeorvos, aki a gyermekek folyamatos fejlődését kíséri figyelemmel.


Bölcsődénk biztosítja a kisgyermekek étkeztetését is, élelmezési rendszerünk a központi konyhára épül. Az élelmezésvezető és a dietetikus tervezi az étrendet, figyelembe véve a korszerű és egészséges táplálkozás, valamint a különböző diétás étkezést igénylő gyermekek élelmezésének szempontjait is. Szülői kérésre egyéni tanácsadás lehetősége is biztosított. Főző-tálaló konyhánk a HACCP rendszer szerint működik.


Bölcsődei életünket úgy szervezzük, hogy a szülők és kisgyermeknevelők között partneri kapcsolat alakuljon ki. A közös együttműködést segíti a családlátogatás, a szülővel történő fokozatos beszoktatás, a szülőcsoportos és egyéni beszélgetések, valamint a nyílt napok rendezése.

Bölcsődénk hagyományai közé tartozik a farsang, az anyák napja, a gyermeknap, a télapó, a karácsony megünneplése, az óvodába menő gyermekek búcsúztatása.

Céljaink:

    a szakmai irányelvek, a bölcsődei nevelés-gondozás országos alapprogramját következetesen betartva biztosítani a gyermekek harmonikus testi-lelki fejlődését
    derűs, nyugodt, családias légkör megteremtése
    a saját gondozónő- és felmenőrendszer biztosításával biztonságot jelentő kapcsolatok kialakítása
    egészséges életmódra nevelés

Időpont foglalás

Pozsonyi bölcsőde

Budapest IV. ker. 6.sz. Bölcsőde
e-mail cím: pozsonyibolcsode@ujpestibolcsik.hu
Részlegvezető: Kohut Mihályné
1045 Bp. Pozsonyi ltp.
Tel./Fax.: 369-1917

Központi elérhetőségeink

Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye Bölcsődék Központja:

  • 1041. Budapest, Lőrinc utca 35-37.
  • +36-1-380-4488
  • titkarsag@ujpestibolcsik.hu
  • www.ujpestibolcsik.hu
  • Intézményvezető: Kocsis Ildikó Edit

A félfogadás rendje szerda 9-16 óra között

Figyelem!

A honlapunkon megjelenő képeket a szülők írásos hozzájárulásával tesszük közzé!

Scroll to top