Loading color scheme

Gyereknap a Labdarúgó bölcsődében - 2014

Esős délelőtt köszöntött ránk a gyermeknap tervezett időpontján, június 1-én. De ez nem szegte kedvét a vidám gyerekseregnek és az őket szeretettel és gondoskodással körül vevő gondozónőknek, munkatársaknak sem.
Vidám ének, zene szólt a csoportokban, játékos tánccal, mozgással és közös énekléssel, tevékenységekkel ünnepelve a gyermekek napját.
A saját gondozónők arcot festettek mindenkinek kívánsága szerint, így megelevenedett a gyermeki arcokon méhecske, katica, kutyuska, cica, dr. bácsi, kalóz, pillangó, stb. Vidám pillanatokat szerezve ezzel a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

A rácsodálkozás örömét nyújtotta valamennyi résztvevő kisgyermeknek.
Óriási meglepetésként érte a bölcsiseinket a dunakeszi albán pékségtől kedvezményesen kapott, Ildikó és Irénke bohócok által felszolgált Igazi SÓS perec, amit érdeklődve forgattak, nézegették, fedezték fel az érzékelés különböző csatornáin, majd majszoltak és ropogtatták, amikor kiderült számukra, hogy a perec egy finom étel. Evés után igen jólesett a gyerekeknek az ízletes és egészséges gyümölcslé.

Teli pocakkal mindenkinek jó volt nyugodtabban játszani: gyurmázni, tépni és ragasztani, festeni, színes tésztaláncot fűzni.
Újabb meglepetésként érte a gyermekeket, hogy gyermeknapi ajándékként a csoportokba különböző fejlesztő és logikai játékokat a mai nappal kaptak meg és vehették birtokba.
Voltak, akik a mozgásfejlesztő Élménykagylót részesítették előnybe, és voltak, akiknek az érdeklődését a logikai játékok, a Piramis vagy a Láncépítő nyerte meg.

Az élményekkel teli délelőtt után sokkal nehezebben aludtak el a gyerekek, de annál pihentetőbbre és hosszabbra nyúlt a délutáni megszokott alvás.
Ébredés után vidáman várták az anyukákat és apukákat. A megérkező testvéreket és szülőket pereccel kínáltuk és a vidámnap emlékére hajtogatott lufikat, meglepetés ajándékot és sok új élményt vihettek haza a nap Ünnepeltjei.

2010.június 1.

Labdarúgó bölcsőde munkatársai.

Élő bölcsőde- óvoda kapcsolat…

Ma meglátogattuk a Fóti úti óvodát. A gyerekek már nagyon várták ezt a napot, hiszen a szülőkkel közösen és alaposan készítettük fel őket az ovis napra.
A leendő kiscsoportos ovónénik reggel megérkeztek hozzánk, akikhez a csoportokból csatlakoztak az óvodába felvételt nyert gyermekek.
Beszélgetve, egymásra figyelve, a gondozónők, gyerekek és ovonénik, dajkák együtt mentünk végig a forgalmas Fóti úton, nem kis meglepetést szerezve a környéken lakóknak, akik nem szokták meg a bölcsiseket az utcán.
Az óvodába saját gondozónőikkel közösen fedezték fel gyermekeink a leendő csoportszobájukat, az óvodás játékokat, a teljes ovis környezetet. Az ovónénik nagy-nagy érdeklődéssel és törődéssel fordultak a gyermekek felé, tapintatosan közeledve hozzájuk.
Ezt a közeledést igyekeztek segíteni támogató magatartással, a gyermekek számára biztonságot nyújtó saját gondozónők. A gyerekek egyre felszabadultabban játszottak, az udvari játék már úgy zajlott, mintha mindig is óvodások lettek volna.
A látogatás lehetőséget bölcsődei és óvodai szakembereknek teremtett, hogy tapasztalatokat cseréljenek és ismereteket adjanak át egymásnak.
A délelőtt gyorsan elszaladt, élményekkel telve érkeztünk haza a bölcsődébe. A gyerekek délután örömmel mesélték élményeiket az értük érkező anyukájuknak, apukájuknak.
Kellemes és hasznos volt ez az együtt töltött délelőtt, reméljük, hogy az óvodai adaptációt segíteni tudtuk.

Közös játék.

Erzsivel, Krisztivel együtt felfedezni a játékokat sokkal könnyebb!

Kati néni segítsége megnyugtató!

Kati ovónénivel együtt!

Udvaron játék közben és búcsúzásra készülve!

Haza felé az oviból a bölcsibe!

Bölcsődék Napjára!

2011.április 21.

A Bölcsődék Napja 2010-től államilag elismert, miniszteri rendelet által szabályozott ünnep Magyarországon. E nap elismertetéséért, elfogadásáért évekig kitartóan küzdött Koncz József, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének, a Magyar Bölcsődék Egyesületének alapítója.

Bővebben

Budapest IV. ker. 4.sz. Bölcsőde
e-mail cím: labdarugobolcsode@ujpestibolcsik.hu
Részlegvezető: Csiffáriné Richter Erika
Cím: 1047 Bp. Labdarúgó u. 24.
Tel./Fax.: 369-1740