Loading color scheme

Programok 2011.

2011. január augusztus

- Február 11-én délelőtt 9-11-óráig a Kölyökidő Alapítvány munkatársaival közösen „autentikus táncházat”, zenés interaktív együtt játszást szervezünk a gyermekeknek csoportonként. A közös tevékenységről szituációs fényképek készülnek, így a család is betekintést nyerhet a program pillanataiba.
- Február 14-15-én 16-18 óráig szülőcsoportos beszélgetésre invitáljuk a szülőket, erősítve ezzel a szülők és nevelők, illetve a család és bölcsőde kapcsolatát.
- Február 18-án délelőtt „ITT a FARSANG ÁLL a BÁL” farsangi mulatság a bölcsiben anyával, apával, mamával, papával és testvérekkel.
- Március 9-10-11-én „Egy délelőttöm a bölcsiben” címmel Videó filmkészítés valamennyi csoportban
- Március 22-én „Készülődés az óvodába” szülői fórum az óvodáskorú gyermekek szüleinek. Tapasztalatok átadása mellett meghallgatjuk az óvodát képviselő gyermekpedagógusokat.

Bővebben

Meglátogattuk a Fóti óvodában a régi bölcsis gyermekeinket

2010. november 17-én teli kíváncsisággal látogattuk meg a társóvodába szeptemberben felvett gyerekeket.
Napokkal előtte sokat beszélgettünk, míg készítettük a látogatásra szánt ajándékokat, és sok, sok kérdés merült fel bennünk.

  • Vajon hogyan fogadnak bennünket?
  • Nyitottak lesznek felénk vagy inkább tartózkodók?
  • Találgattuk melyiküknek lehetett könnyebb és melyiküknek nehezebb az óvodai adaptáció, a változások elfogadása.

Megérkezésünkkor az ovónéni fogadott bennünket. A gyerekek a csoportszobában a szőnyegen ülve, kíváncsi tekintettel várták a „meglepetés” vendégeket.

 

Nagy örömmel ugrottak fel, amikor megpillantottak és felismertek minket, bölcsis gondozó néniket. Rögtön emelkedett hangulat alakult ki, szinte minden gyermek egyszerre kezdte elmesélni óvodai élményeit. Kézen fogva, örömmel mutatták meg nekünk kedvenc játékaikat. Persze akadt olyan kisgyermek is, aki távolról szemlélte a pörgő eseményeket, elgondolkodva azon, vajon hogyan kerültek az oviba a gondozó nénik.

A gyermekek felszabadult közös játékát figyelve, beszélgettünk az
ovónénikkel. Érdeklődésünkre elmondták, hogy mennyire elégedettek a bölcsődénkből felvett gyermekekkel, akik önállóak, ismernek alapvető szabályokat, és azt igyekszenek is betartani. Az óvodai beszoktatás alatt és az óta is úgy élnek itt, mintha mindig is idejártak volna. A szobájukat, az óvoda udvart is birtokba vették és szeretnek együtt lenni társaikkal. Gazdag és változatos az ének és mondóka ismeretük, így az óvodai ének-zenenevelési programot az ovónénik rugalmasan meg is változtatták. Az óvodapedagógusok büszkeséggel beszéltek a gyermekekről, ami nekünk is nagy örömet szerzett.

Az óvoda másik csoportjában is látogatást tettünk, ahol szintén volt bölcsisünkkel találkoztunk. Gábor épp só-liszt gyurmából kígyókat formált. Láthatóan meglepte megjelenésünk, tevékenységét folytatva, halkan válaszolgatott gondozónője kérdéseire.

Elköszönéskor a hangulat ismét felfokozódott, sok puszit, ölelést és tekintetekből áradó szeretetet kaptunk.
Jó volt megtapasztalni, hogy a bölcsis gyermekeink szeretnek óvodába járni, szeretik az ovónéniket.
Jó volt látni újra őket, tudni, hogy az óvodai adaptációjuk probléma nélkül zajlott, és reményeink szerint nekik is öröm volt találkozni velünk.

Itt a farsang, állt a Bál!

Farsangi mulatság a bölcsődében.

2011. február 18-án ismét farsangi mulatságot rendeztünk a gyerekek és a szülők részvételével.
Hetekkel előtte készülődtünk erre a vidám napra. A feldíszített csoport szobákra meglepődötten csodálkoztak rá a gyerekek. Örömmel fedezték fel az újabb és újabb álarcokat, „szemüvegeket” és lampionokat. A gyerekek közösen készítettek gondozónőikkel (karton papírból előzőleg kivágott) kalapokat, álarcokat, amit újfestékkel festettek ki. Ezek az alkotások az átadókat tették hangulatosabbá.

Ez a nap más mint a többi. Szinte mindenkin gyermeken, anyukán, apukán és gondozónőn volt jelmez. A gyerekek együtt töltötték a délelőttöt az anyuval, apuval vagy a nagyszülők valamelyikével illetve a saját gondozónőikkel. A közös játék, tánc majd a farsangi fánk elfogyasztása után ragasztással, festéssel díszítették a még egyszínű kalapokat.

Nagy sikert és izgalmat szerzett a gyerekek, szülők számára egyaránt a zsákbamacska játék. Heves mozdulatokkal bontották a papírzacskókat, melyek különféle apró meglepetést, játékokat rejtettek. Az ebéd elkészültéig volt idő táncolásra, lufi dobálásra, tésztafűzésre. A közös ebéd elfogyasztása után sokan hazamentek, a bölcsődében maradó gyermekek élményekkel teli, rövid beszélgetés után mélyen elaludtak.

Jó hangulatban telt el a délelőtt, valamennyien nagyon élveztük.


Hisszük, hogy ismét erősödött a gyermekek és szülők, a családok és a bölcsőde kapcsolata.

Köszönjük minden résztvevő együttműködését.

Bölcsőde valamennyi munkatársa

Budapest IV. ker. 4.sz. Bölcsőde
e-mail cím: labdarugobolcsode@ujpestibolcsik.hu
Részlegvezető: Csiffáriné Richter Erika
Cím: 1047 Bp. Labdarúgó u. 24.
Tel./Fax.: 369-1740